Guild of Students, Liverpool

Client: University of Liverpool

Value: £7m

The Grade II listed Guild of Students has been remodelled, over a challenging 38 week period to create more student friendly spaces.

Refurbishment works were carried out to: 

  • Stanley Theatre
  • Mountford Hall with a state-of-the-art sound and lighting system as well as a bar the full length of the hall
  • The Courtyard serving food and drinks
  • Sphinx bar
  • Radio room
  • The Street incorporating coffee and convenience shops, University shop, meeting rooms and circulation spaces.

The basement was also refurbished providing activity space in twenty rooms including: 

  • designing theatrical sets
  • kitchens
  • dance and music studios
  • cinema room
  • bookable space for societies to utilise
  • storage area.

John Turner’s in-house joinery manufacturing facility provided bespoke fittings and furniture including a 15m bar, reclaimed timber feature ceilings, upholstered bar seating, Gabion style bench seating, fitted storage cupboards, shop counters and modular seating.